marineradFläskfilémedRåstekt potatis.
Du behöver: (1pers.)
4 potatisar
250g fläskfilé.
2dl Cremefraich
Kryddor (svart-, vitpeppar, grillkrydda och timjan)
1msk Soya.
2dl Matolja
2st Vitlöksklyfta
Gör så här:
Börja med att blanda ihop marinaden. Börja med att hälla i 1dl matolj i en bunke som kan ta c:a en liter, häll sedan i två nypor timjan och skvimpa i lite grillkrydda. Ta även i svart-, vitpeppar efter egen smak och 1msk soya för färgens skull. Skiva sedan upp fläskfilén i tunna bitar (ungefär 2-3cm tjocka) och lägg ner dom i bunken med marinad och se till att alla fläskfilébitar ligger i bad. Ställ in i kylen och rör om vid jämna mellanrum.
Gör rent kniv och skärbräda eller ta fram nya. Skiva potatisen så att de är lite tjockare än chips. Fyll en stekpanna med höga kanter, med den sista oljan och pressa i en vitlöksklyfta samt vitpeppar. När oljan börjar fräsa är det klart att lägga i potatisen. Se till att röra om så att det inte bränner fast i stekpannan. I samma ögonblick som man sätter på stekpannan så skall man även sätta på en till stekpanna för att steka köttet i. Och direkt efter det att man lagt i potatisen så skall man hälla över köttet med marinad och allt i den andra stekpannan som nu skall vara varm. Allt ska stekas på lite mer än halv värme. (t.ex. har du 12 steg så stek på 8an, har du 6 steg så stek på 4an) Köttet bör kollas och vid oro så bör man skära i en av bitarna för att se om dom är klara. men en 7-8 minuter på varje sida kan man klara sig på.
När köttet och potatisen börjar bli klar och man inte behöver passa den så mycket så är det dags för vitlökssåsen.
Ta en liten skål på 3-4dl. Häll i 2dl cremefraich, 1msk timjan, 2 - 2,5msk grillkrydda och pressa i den sista vitlöksklyftan. rör om och vips så är såsen klar.
P.S Ha gärna lite grönsaker på sidan om ifall det faller just dig i smaken.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar